Ανατροπή! Χαμηλότερη των προσδοκιών η τουριστική κίνηση και τα έσοδα σε Μύκονο και Σαντορίνη

01 Ιουνίου 2023 13:23

Χαμηλότερες του αναμενόμενου ήταν οι τουριστικές αφίξεις και η αγοραστική κίνηση Απριλίου – Μαϊου 2023 για τα δύο νησιά - «ναυαρχίδες» του ελληνικού high luxury τουρισμού, δηλαδή τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newmoney.gr η πτώση που καταγράφηκε σύμφωνα με τα στοιχεία ξενοδοχείων, εστιατορίων, καταστημάτων και γενικότερα της αγοράς, άγγιξε το 15% – 25% με σημαντικότερη κατά ταξιδιωτικούς παράγοντες αιτία του φαινομένου, οι σημαντικές αυξήσεις στους τιμοκαταλόγους καταλυμάτων και υπηρεσιών που παρέχονται στα δύο νησιά.

Καθώς τελευταία μεταξύ των τουριστών υψηλών βαλαντίων κυριαρχεί το κριτήριο value for money, επικρατεί η άποψη ότι ειδικά η Μύκονος και κατά δεύτερο λόγο η Σαντορίνη, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το εκρηκτικό τουριστικό momentum της χώρας. Απογοητευμένοι από τις υψηλές τιμές, οι συγκεκριμένοι «ποιοτικοί» τουρίστες προτιμούν προορισμούς όπως η Ίμπιζα, η Σαρδηνία, ή η νότια Γαλλία αλλά και εξωτικά μέρη όπως το Τουλούμ του Μεξικού που πλασάρεται ως VIP προορισμός μια πιο χαλαρής κοσμοπολίτικης φιλοσοφίας νέας μορφής.

Υπάρχουν βεβαίως προσπάθειες ανάκτησης του χαμένου εδάφους στα δύο παγκοσμίου φήμης ελληνικά νησιά με την υιοθέτηση μια πιο «ήπιας» τιμολογιακής πολιτικής, ωστόσο αυτές οι πρόσφατες παρεμβάσεις ίσως να μην σταθούν ικανές να αναστρέψουν το κλίμα. Ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέχρι τις αρχές του χειμώνα, φαντάζει πιο εφικτός μιας και απέδωσε καρπούς το 2022.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos