Μουσικοχορευτική πανδαισία στη Μάρπησσα της Πάρου! (Φωτό + Βίντεο)

31 Μαϊος 2015 21:15

Η όμορφη Μάρπησσα, άνοιξε για τέταρτη χρονιά τη φιλόξενη αγκαλιά της, το Σάββατο το βράδυ 30 Μαΐου, για να υποδεχτεί παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, οργανώνοντας άψογα μια πανδαισία μουσικών ρυθμών και χορευτικών παρουσιάσεων σε μια γιορτή τιμής προς τη λαογραφική παράδοση του τόπου μας.

Ήχοι ελληνικοί, χρώματα και γνώριμες κινήσεις της ελληνικής χορευτικής κληρονομιάς, πλημμύρισαν την πλατεία παπα – Γιώργη Στάμενα στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που έχει γίνει πλέον θεσμός για τη Μάρπησσα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας που το διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, προσκάλεσε για εφέτος οκτώ μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.


Από την Κύπρο εμφανίστηκε το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νόστος Πισσουρίου», από την Τρίπολη το συγκρότημα της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης, εμφανίστηκαν επίσης τα συγκροτήματα του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γλυφάδας «Χοροστάσι», της Αδελφότητας Παναγιάς Καλαμπάκας, της Εταιρείας Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι», του Συλλόγου Οικισμού Εκτελωνιστών Αλίμου και τέλος, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας.
Πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών και τοπικών αρχών, παρακολούθησαν την όμορφη εκδήλωση που αποτέλεσε ομολογουμένως ένα νοσταλγικό ταξίδι στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης.

Μετά την ολοκλήρωση των μουσικοχορευτικών παρουσιάσεων, οι 250 και πλέον προσκεκλημένοι χορευτές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι εθελόντριες του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας.
Αλλά το γλέντι δεν σταμάτησε εκεί...

Η παραδοσιακή γιορτή συνεχίστηκε στην πλατεία με τον αυθόρμητο χορό των προσκεκλημένων χορευτών, οι οποίοι, αφού απεκδύθηκαν τις παραδοσιακές φορεσιές τους, χόρεψαν όλοι μαζί.
Θεατές και προσκεκλημένοι σύλλογοι έμειναν όλοι κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ καθώς και βίντεο του psts.gr, καταγράφουν τις όμορφες στιγμές της.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos