ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (611)
Φουσκωτή και κολόπια από την Αντίπαρο
02 Σεπ 2024 12:35
Μια παραδοσιακή συνταγή που πρέπει να φτιάξετε!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Νότιο Αιγαίο: Νησιά που ξεχειλίζουν από γεύση
02 Σεπ 2024 10:09
Το φαγητό τρέφει το σώμα και το νου, ενώ διεγείρει τις αισθήσεις. Κι αν το καλοκαίρι μοιάζει να απομακρύνεται, ο Σεπτέμβριος είναι μια ωραία ευκαιρία για να ταξιδέψετε με αφορμή τη γαστρονομία. Επιλέξτε τα νησιωτικά συμπλέγματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όπου η γκάμα των γαστρονομικών εμπειριών είναι τόσο απολαυστικά διαφορετική όσο και τα ίδια τα νησιά.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Λούζα Μυκόνου: Το αλλαντικό που φτιάχνουν στο νησί
02 Σεπ 2024 09:06
Η Λούζα Μυκόνου παρασκευάζεται σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, που ήταν από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν τουριστικά, αφού ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Παϊδάκια αρνίσια με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι
31 Αυγ 2024 12:29
Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Κατσικάκι πατατάτο από την Κίμωλο
30 Αυγ 2024 09:29
Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα σας γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές (ρόστο Νάξου)
29 Αυγ 2024 12:21
Αυτό το πεντανόστιμο κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες, είναι μία παραδοσιακή συνταγή από τη Νάξο, που τη φτιάχνουν οι νοικοκυρές και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όταν έχουν γιορτή.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Άνδρος: Το βολάκι, το ξακουστό τυρί του νησιού
28 Αυγ 2024 09:36
Το Βολάκι είναι ένα τυρί που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του αρχοντικού τυριού από την Άνδρο, η οποία είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ματσάτα με κουνέλι και κυκλαδίτικο τυρί
28 Αυγ 2024 08:56
Ματσάτα ονομάζουν στη Φολέγανδρο τα χειροποίητα μακαρόνια που αποτελούν την σπεσιαλιτέ του όμορφου Κυκλαδίτικου νησιού. Εδώ τα σερβίρουμε με τρυφερό, κοκκινιστό κουνέλι.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Ιδιαίτεροι και καλοκαιρινοί Σαρδελοκεφτέδες
26 Αυγ 2024 12:47
Ιδιαίτεροι και καλοκαιρινοί ψαροκεφτέδες. Ένας μεζές για να δοκιμάσουμε τη σαρδέλα σε μια διαφορετική, πρωτότυπη εκδοχή.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
H ώρα της φανουρόπιτας – Πότε φτιάχνεται και η συνταγή με τα 7 υλικά
25 Αυγ 2024 13:29
Μια πίτα απόλυτα συνδεμένη με τη λαϊκή, θρησκευτική παράδοση και ταυτόχρονα ένα υπέροχο, υγιεινό κέικ για τον καφέ και το τσάι.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Χταπόδι σαλάτα από την Πάρο
23 Αυγ 2024 12:20
Για το χταπόδι
1 φρέσκο χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο1 φλ. ξίδι από κρασί1 φλ. λευκό ξηρό κρασί1 δαφνόφυλλο5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι1 κ.σ. ρίγανη
Για τη σαλάτα
3 πατάτες βρασμένες10 ελιές1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες10 ντοματίνια κομμένα στη μέσηΛίγο αλάτιΛίγα κρίταμα τουρσίΛίγα καπαρόφυλλαΛίγη ρίγανηΑγουρέλαιο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας πρώτα το χταπόδι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με τη γούλα (κουκούλα) προς τα πάνω.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξίδι και το κρασί.
Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).
Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα και έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μπουκιές με ένα μαχαίρι.
Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά μέσα στα οποία έβρασε.
Ανακατεύουμε με προσοχή να ντυθεί κάθε κομμάτι του με τα ζουμιά του και το διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Όταν το σερβίρουμε, περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.
Για την σαλάτα
Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές και τις σπάμε με πιρούνι σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα μισά κομμάτια από το χταπόδι μαζί με τα ζουμιά του.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
argiro.gr
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Συνταγή: Ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και τυριά
22 Αυγ 2024 14:20
Η μελιτζάνα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω ένας εύκολος και ωραίος τρόπος για να τη μαγειρέψετε.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες