deyap new 252

calypso new 256

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (597)

Το καλοκαίρι χρειάζεται ένα απλό, αλλά εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, που αναδεικνύει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και την παράδοση της ελληνικής κουζίνας και δεν είναι άλλο από τη φάβα Σαντορίνης. Παραδοσιακή και υπέροχη νοστιμιά. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η κρεμμυδόπιτα ξεχωρίζει για την απλότητα των υλικών της και τη βαθιά, γλυκιά γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών. Πεντανόστιμη πίτα που φτιάχνεται με λεπτό, τραγανό φύλλο και γεμίζεται με πλούσια γέμιση από κρεμμύδια. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Οι ζαφοριστές τυρόπιτες είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Ανάφη, ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Αυτές οι τυρόπιτες ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη ζύμη τους και το άρωμα από ζαφορά (κρόκο), που τους δίνει μια μοναδική γεύση και χρώμα. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το χταποδοπίλαφο με μιρμιτζέλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει το θαλασσινό άρωμα του χταποδιού με την ιδιαίτερη γεύση του μιρμιτζελιού, ενός τοπικού ζυμαρικού από την Πάρο. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Από τα διάσημα συριανά λουκούμια μέχρι τα αμυγδαλωτά της Σίφνου, δεν υπάρχει κυκλαδονήσι που να μην έχει το δικό του γλυκό, αυτό που θα δοθεί ως κέρασμα στους επισκέπτες και στις χαρές κάθε σπιτιού. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
«Ανάβανε τον φούρνο μία φορά την εβδομάδα για να φτιάξουν το ψωμί και σχεδόν όλες τις εποχές, ό,τι φαγητό και να είχαν, έβαζαν κι έψηναν και μια πατατόπιτα», θυμάται η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου μαγείρισσα από την Τήνο που συναντήσαμε στο οδοιπορικό του «Γ» στις Κυκλάδες. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Θεωρώ πως όποιος δοκιμάζει μουσακά, δεν ξεχνάει ποτέ τη συγκλονιστική γεύση του. Όμως θέλω να τον απολαμβάνω όπως ακριβώς μου αρέσει. Ελαφρύ και πεντανόστιμο και όχι να λιποθυμώ μετά από το γεύμα. Ο καθένας έχει το δικό του μυστικό. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πίτσα µε προσούτο, µελιτζάνα και βασιλικό, μία εύκολη συνταγή με υπέροχη γεύση! Η μελιτζάνα, όπως πολλές φορές σας έχω πει, είναι το αγαπημένο μου υλικό. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια συνταγή που πρέπει να μπει στο μενού σας, ιδίως τώρα, καθώς μπορείτε να την πάρετε για σνακ στην παραλία. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ελαφριά και τραγανά, αυτά τα σπιτικά τσιπς κοντράρουν επάξια τα αγαπημένα μεν ανθυγιεινά δε πατατάκια του περιπτέρου. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κλασικό γλυκό το Τιραμισού, μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Η παρακάτω συναγή είναι η απόδειξη. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos