deyap new 252

calypso new 256

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (611)

Η τυρόπιτα είναι το σνακ που μπορεί να καταναλωθεί όποια ώρα της ημέρας θέλετε. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το Tasteatlas αποκάλυψε ποια είναι τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο και η ελληνική παρουσία είναι για ακόμη μια φορά έντονη. Ο γαστρονομικός οδηγός μοιράζεται συχνά λίστες με τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο, όπως ζυμαρικά, κρέας, σαλάτες, την καλύτερη κουζίνα (με την ελληνική να κερδίζει τη δεύτερη θέση), τον καλύτερο καφέ, το καλύτερο πρωινό κ.ά. Αυτή τη φορά μοιράστηκε ποια είναι τα καλύτερα φαγητά με αυγά και ξεχώρισε ένα ελληνικό, κάνοντας ανάρτηση ειδικά γι' αυτό. Συγκεκριμένα, ξεχώρισε τη στραπατσάδα ή αλλιώς καγιανά, τα γνωστά και αγαπημένα μας αυγά με ντομάτα. Η στραπατσάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης με βαθμολογία 4,4. Η στραπατσάδα ένα από τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμοΗ περιγραφή αναφέρει: «Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, που ακούει στο όνομα στραπατσάδα ή καγιανάς, αποτελείται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες που καρυκεύονται με φρέσκα μυρωδικά, στη συνέχεια συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και ολοκληρώνονται με θρυμματισμένη φέτα. Με τη ρουστίκ γοητεία του και τις καθαρές, αναζωογονητικές του γεύσεις, το απολαμβάνουμε κυρίως ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό από διάφορα ψητά κρέατα. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, τρώγεται συνήθως σε όλη τη χώρα». Μια θέση πιο πάνω, στην τρίτη, συναντάμε άλλο ένα ελληνικό πιάτο από την Κρήτη, τη στάκα με αυγά. Στη 13η θέση βρίσκεται η φρουτάλια ή φουρτάλια, η ομελέτα της Άνδρου, που γίνεται με πατάτες και λουκάνικο. Στην 25η θέση βρίσκεται η παραδοσιακή ομελέτα, ενώ στην 72η βρίσκεται το σφουγγάτο, που είναι κάτι σαν την ιταλική φριτάτα.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το γλυκό αυτό δημιουργείται από λίγα υλικά αλλά δεν υστερεί σε νοστιμιά και θρεπτικότητα. Ιδανικό για σνακ, μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σας αλλά και να γίνει η γευστικότερη λιχουδιά για όλους! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά για 4 άτομα Για την πολέντα600 ml ζωμός κοτόπουλο600 ml φρέσκο γάλα1/2 κ.γ. ανθός αλατιού1 κούπα πολέντα1 κ.σ. βούτυρο1 κ.σ. καρίκι Τήνουφρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την κολοκύθα2 κούπες κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια1/2 κ.γ θυμάρι1/2 κ.γ. ανθός αλατιού1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά1 σκ. σκόρδο3 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. μέλι Για το σερβίρισμακαρίκι Τήνου τριμμένοφουντούκια, καβουρδισμέναφρεσκοτριμμένο πιπέριελαιόλαδοθυμάρι (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η Σφακιανή πίτα αποτελεί σύμβολο της παράδοσης και γαστρονομίας του νησιού. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η Ντίνα μας προτείνει μια παραλλαγή της πίτας του βοσκού, με βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας, μια συνταγή άκρως απολαυστική. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο Χριστόφορος Πέσκιας μιλάει για τα 7 πιάτα που βρίσκονται στη λίστα με τα κορυφαία πιάτα του κόσμου (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μια μοναδική συνταγή από την ευλογημένη Τήνο με ένα τυρί έμβλημα για την τηνιακή γαστρονομία (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Δοκιμάστε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno»: «Η κουζίνα πάντα μου έβγαζε ένα συναίσθημα» (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos