ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (533)
Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη με δυο τρόπους
18 Μάι 2024 17:49
Και ποιος δεν αγαπά τα παγωτά; Ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός, είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να δροσιστούμε. Ωστόσο, μας φορτώνουν θερμίδες και ενδεχομένως και ενοχές.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο
10 Μάι 2024 21:01
Υλικά
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Πάρος: Το πατροπαράδοτο Παριανό έδεσμα του Αναστάσιμου τραπεζιού – Βραστός προβυζαστός
03 Μάι 2024 12:23
Πάρος, μερικές δεκαετίες πριν. Τότε που εξέλιπε η πολλή συνάφεια του κόσμου, οι άνθρωποι γνώριζαν ο ένας τον άλλον με τα μικρά τους ονόματα και τα ιδιαίτερα παρωνύμιά τους.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Συνταγή για το πιο γρήγορο σνακ με φράουλες που έγινε viral στο TikTok -Με μόνο 3 υλικά
30 Απρ 2024 10:40
Μία πάρα πολύ εύκολη συνταγή κυκλοφορεί στο TikTok, το τελευταίο διάστημα, κάνοντας τους χρήστες να του social medium να μπαίνουν για λίγο στην κουζίνα.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Βάψιμο αυγών & κόκκινα πασχαλινά αυγά - Πλήρης οδηγός
28 Απρ 2024 12:26
Το μυστικό για το βάψιμο αυγών
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Το πιο εύκολο σνακ με φέτα, έτοιμο σε 5′
25 Απρ 2024 15:11
Αν είστε λάτρεις της φέτας, όπως εμείς, και φροντίζετε να υπάρχει πάντα στο ψυγείο σας, τότε σίγουρα θα σας αρέσει πολύ αυτή η εύκολη και γρήγορη λύση για σνακ που σας προτείνουμε.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Τα γιαουρτογλυκά της άνοιξης
10 Απρ 2024 17:48
Το γιαούρτι, αγαπημένο συνοδευτικό σε φρούτα, σε γλυκά ακόμα και σε αλμυρούς, μερακλίδικους μεζέδες, φέρνει εξ ορισμού, σε κάθε κουζίνα, έναν ανάλαφρο, δροσερό και αυθεντικά ελληνικό τόνο, που τόσο ευχάριστα αποδέχομαστε, ειδικά στα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Βίντεο με την αυθεντική καρμπονάρα ανέβασε ο ιταλικός οργανισμός Τουρισμού -Με 4 υλικά
07 Απρ 2024 18:55
Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας ήταν η χθεσινή, προς τιμήν ενός παγκοσμίως αγαπημένου ιταλικού πιάτου, για το οποίο κυκλοφορούν διαφορετικές ιστορίες προέλευσης, αλλά και πολλές ...λάθος συνταγές.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Νόστιμοι και υγιεινοί λουκουμάδες στη φριτέζα αέρος σε 10′
07 Απρ 2024 18:50
Ολοστρόγγυλοι και αφράτοι αγαπάμε τους λουκουμάδες γιατί μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία και γιατί χορταίνουν την γλύκα μας χωρίς πολλά πολλά, μόνο με μια κουταλιά μέλι και μπόλικη μοσχομυριστή κανέλα.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι σε 30 λεπτά
30 Μαρ 2024 15:46
Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στα πατατάκια. Τραγανά και γευστικά είναι ίσως η Νο1 επιλογή για αλμυρά τσιμπολογήματα στο σπίτι, στο σινεμά, στο ποτό μαζί με φίλους και οι παραλλαγές είναι πραγματικά πολλές.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Μπισκότα κανέλας -Εύκολη συνταγή χωρίς μίξερ
28 Μαρ 2024 13:07
Mια νηστίσιμη και γιορτινή συνταγή για μπισκότα κανέλας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Εύκολη συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο -Τα μυστικά για να βγει το κουρκούτι χρυσαφένιο
21 Μαρ 2024 16:16
O μπακαλιάρος έχει την τιμητική του την ημέρα της 25η Μαρτίου και το μυστικό της τέλειας γεύσης του κρύβεται και στο κουρκούτι που έχει τραγανή υφή και χρυσαφένια όψη.
Το μυστικό για τέλειο τραγανό μπακαλιάρο βρίσκεται στην κρούστα, την οποία εύκολα μπορεί κανείς να πετύχει αν προσέξει μερικά πράγματα. Αρχικά, για να βγει ο μπακαλιάρος νόστιμος σαν γλύκισμα πρέπει να τον ξαλμυρίσετε.
Βάλτε τον λοιπόν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και δοκιμάστε, αν δεν είστε σίγουροι για τη γεύση του, βράζοντας ένα μικρό κομματάκι.
Τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτιΤο κουρκούτι είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να απογειώσει κάθε μπουκιά.
Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι που έχουμε ετοιμάσει πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας και να τον αλευρώσουμε. Μ' αυτόν τον τρόπο είμαστε βέβαιοι πως ο χυλός θα κολλήσει πάνω στον μπακαλιάρο και δεν θα διαλυθεί.
Τέλος, το τηγάνισμα θέλει αρκετό λάδι, τόσο ώστε να καλύπτει τον μπακαλιάρο ενώ για να βγουν τραγανός πρέπει να είναι καυτό και να τηγανίζονται λίγα κομμάτια τη φορά.
Συνταγή για κουρκούτιΥλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες στις χρήσεις2 κουταλάκια μπέικιν1 κουταλάκι αλάτιΜισό κουταλάκι ζάχαρη330ml μπύρα παγωμένηΕκτέλεσηΒάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα αργά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Στη συνέχεια, το κουρκούτι πρέπει να κρυώσει καλά. Οπότε βάζουμε 2-3 μικρά παγάκια μέσα και τοποθετούμε το μπολ όπως είναι στο ψυγείο. Εκεί το αφήνουμε για μία ώρα. Μετά το κουρκούτι μας είναι έτοιμο.
.bovary.gr
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες