deyap new 252

calypso new 256

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (597)

Η Λούζα Μυκόνου παρασκευάζεται σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, που ήταν από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν τουριστικά, αφού ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα σας γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αυτό το πεντανόστιμο κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες, είναι μία παραδοσιακή συνταγή από τη Νάξο, που τη φτιάχνουν οι νοικοκυρές και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όταν έχουν γιορτή. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το Βολάκι είναι ένα τυρί που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του αρχοντικού τυριού από την Άνδρο, η οποία είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ματσάτα ονομάζουν στη Φολέγανδρο τα χειροποίητα μακαρόνια που αποτελούν την σπεσιαλιτέ του όμορφου Κυκλαδίτικου νησιού. Εδώ τα σερβίρουμε με τρυφερό, κοκκινιστό κουνέλι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ιδιαίτεροι και καλοκαιρινοί ψαροκεφτέδες. Ένας μεζές για να δοκιμάσουμε τη σαρδέλα σε μια διαφορετική, πρωτότυπη εκδοχή. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μια πίτα απόλυτα συνδεμένη με τη λαϊκή, θρησκευτική παράδοση και ταυτόχρονα ένα υπέροχο, υγιεινό κέικ για τον καφέ και το τσάι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Για το χταπόδι 1 φρέσκο χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο1 φλ. ξίδι από κρασί1 φλ. λευκό ξηρό κρασί1 δαφνόφυλλο5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι1 κ.σ. ρίγανη Για τη σαλάτα 3 πατάτες βρασμένες10 ελιές1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες10 ντοματίνια κομμένα στη μέσηΛίγο αλάτιΛίγα κρίταμα τουρσίΛίγα καπαρόφυλλαΛίγη ρίγανηΑγουρέλαιο για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ξεκινάμε καθαρίζοντας πρώτα το χταπόδι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με τη γούλα (κουκούλα) προς τα πάνω. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι). Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα και έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μπουκιές με ένα μαχαίρι. Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά μέσα στα οποία έβρασε. Ανακατεύουμε με προσοχή να ντυθεί κάθε κομμάτι του με τα ζουμιά του και το διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο. Όταν το σερβίρουμε, περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι. Για την σαλάτα Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές και τις σπάμε με πιρούνι σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μισά κομμάτια από το χταπόδι μαζί με τα ζουμιά του. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. argiro.gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η μελιτζάνα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω ένας εύκολος και ωραίος τρόπος για να τη μαγειρέψετε. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Όταν οι μικρές Κυκλάδες μαγειρεύουν, οι υπόλοιποι γλείφουμε τα δάχτυλά μας.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
προετοιμασία 30 λεπτάμαγείρεμα 1 ώραΕπίπεδο 3/5 ΜέτριαΜερίδες 6 Υλικά 1 πετεινός (κόκορας) χωριάτικος και αλανιάρηςεντόσθια πετεινού (καρδιά-συκώτι-στομάχι)1 καρβέλι ψωμί μπαγιάτικο3 κ.σ φυτίνη3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο3 κ.σ γάλααλάτιπιπέρι Πετεινός πατίδο Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό κόκορα γεμιστό, πλένουμε καλά πρώτα τον πετεινό με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν. Μετά ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη. Καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το τυρί και γεμίζουμε τον πετεινό. Όταν τελειώσει, ρίχνουμε το γάλα, τον ράβουμε με βελόνα καλά και τον βάζουμε να βράσει. Με το ζουμί φτιάχνουμε σούπα αυγολέμονο. Βάζουμε τον κόκορα στο φούρνο να ροδίσει, αφού τον έχουμε τον έχουμε βουτυρώσει λίγο. argiro.gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos