ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (612)
Συνταγή: Ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και τυριά
22 Αυγ 2024 14:20
Η μελιτζάνα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω ένας εύκολος και ωραίος τρόπος για να τη μαγειρέψετε.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Νόστιμη, εύκολη και λαχταριστή κατσικομακαρονάδα από τα Κουφονήσια
21 Αυγ 2024 12:05
Όταν οι μικρές Κυκλάδες μαγειρεύουν, οι υπόλοιποι γλείφουμε τα δάχτυλά μας.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
προετοιμασία 30 λεπτάμαγείρεμα 1 ώραΕπίπεδο 3/5 ΜέτριαΜερίδες 6
Υλικά 1 πετεινός (κόκορας) χωριάτικος και αλανιάρηςεντόσθια πετεινού (καρδιά-συκώτι-στομάχι)1 καρβέλι ψωμί μπαγιάτικο3 κ.σ φυτίνη3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο3 κ.σ γάλααλάτιπιπέρι
Πετεινός πατίδο
Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό κόκορα γεμιστό, πλένουμε καλά πρώτα τον πετεινό με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν.
Μετά ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη.
Καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το τυρί και γεμίζουμε τον πετεινό.
Όταν τελειώσει, ρίχνουμε το γάλα, τον ράβουμε με βελόνα καλά και τον βάζουμε να βράσει.
Με το ζουμί φτιάχνουμε σούπα αυγολέμονο.
Βάζουμε τον κόκορα στο φούρνο να ροδίσει, αφού τον έχουμε τον έχουμε βουτυρώσει λίγο.
argiro.gr
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Παραδοσιακή και πεντανόστιμη φάβα Σαντορίνης
16 Αυγ 2024 12:42
Το καλοκαίρι χρειάζεται ένα απλό, αλλά εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, που αναδεικνύει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και την παράδοση της ελληνικής κουζίνας και δεν είναι άλλο από τη φάβα Σαντορίνης. Παραδοσιακή και υπέροχη νοστιμιά.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Πεντανόστιμη και πολύ γλυκιά κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
13 Αυγ 2024 08:22
Η κρεμμυδόπιτα ξεχωρίζει για την απλότητα των υλικών της και τη βαθιά, γλυκιά γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών. Πεντανόστιμη πίτα που φτιάχνεται με λεπτό, τραγανό φύλλο και γεμίζεται με πλούσια γέμιση από κρεμμύδια.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Παραδοσιακές και αυθεντικές ζαφοριστές αναφιώτικες τυρόπιτες
11 Αυγ 2024 10:36
Οι ζαφοριστές τυρόπιτες είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Ανάφη, ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Αυτές οι τυρόπιτες ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη ζύμη τους και το άρωμα από ζαφορά (κρόκο), που τους δίνει μια μοναδική γεύση και χρώμα.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Μελωμένο και ζουμερό xταποδοπίλαφο Πάρου με μιρμιτζέλι
09 Αυγ 2024 14:22
Το χταποδοπίλαφο με μιρμιτζέλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει το θαλασσινό άρωμα του χταποδιού με την ιδιαίτερη γεύση του μιρμιτζελιού, ενός τοπικού ζυμαρικού από την Πάρο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Τα γλυκά που θα δοκιμάσεις στις Κυκλάδες
04 Αυγ 2024 13:01
Από τα διάσημα συριανά λουκούμια μέχρι τα αμυγδαλωτά της Σίφνου, δεν υπάρχει κυκλαδονήσι που να μην έχει το δικό του γλυκό, αυτό που θα δοθεί ως κέρασμα στους επισκέπτες και στις χαρές κάθε σπιτιού.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πατατόπιτα ή πατέ ή μπομπότα Τήνου
31 Ιουλ 2024 11:24
«Ανάβανε τον φούρνο μία φορά την εβδομάδα για να φτιάξουν το ψωμί και σχεδόν όλες τις εποχές, ό,τι φαγητό και να είχαν, έβαζαν κι έψηναν και μια πατατόπιτα», θυμάται η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου μαγείρισσα από την Τήνο που συναντήσαμε στο οδοιπορικό του «Γ» στις Κυκλάδες.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Μυστικά για την αυθεντική συνταγή μουσακά
28 Ιουλ 2024 11:05
Θεωρώ πως όποιος δοκιμάζει μουσακά, δεν ξεχνάει ποτέ τη συγκλονιστική γεύση του. Όμως θέλω να τον απολαμβάνω όπως ακριβώς μου αρέσει. Ελαφρύ και πεντανόστιμο και όχι να λιποθυμώ μετά από το γεύμα. Ο καθένας έχει το δικό του μυστικό.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Πίτσα µε προσούτο, µελιτζάνα και βασιλικό
25 Ιουλ 2024 17:19
Πίτσα µε προσούτο, µελιτζάνα και βασιλικό, μία εύκολη συνταγή με υπέροχη γεύση! Η μελιτζάνα, όπως πολλές φορές σας έχω πει, είναι το αγαπημένο μου υλικό.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες
Παγωτό από την Πάρο με φρέσκια μυζήθρα by Argiro
18 Ιουλ 2024 13:49
Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ετικέτες