ΣΥΝΤΑΓΕΣ (133)

Τεντώνεσαι, παίρνεις το πιο κοφτερό μαχαίρι που έχεις στην κουζίνα σου και ετοιμάζεσαι για ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κάνεις ποτέ στη ζωή σου:

Καθημερινά, η αγορά του ψωμιού είναι απαραίτητη και σχεδόν πάντα μας περισσεύει, οπότε καταλήγουμε σε 2-3 ημέρες να έχουμε στην ψωμιέρα μπαγιάτικα κομμάτια ή ακόμα και ολόκληρες φρατζόλες που θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Καθώς ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα και όλοι αρχίζουμε να αναζητάμε για νόστιμους και υγιείς τρόπους για να παραμένουμε ενυδατωμένοι, προκύπτουν δύο ερωτήματα: Είναι η σόδα ενυδατική και είναι τόσο καλή όσο το νερό;

Για να σπάσουμε τον πάγο, ας ξεκινήσουμε με μια σύντομη ερώτηση: «Εσείς συνηθίζετε να παίρνετε πρωινό σαν βασιλιάς ή μήπως το τρώτε στο πόδι;

Η έναρξη του ελληνικού συνοδεύεται πάντα από μια (και δύο και τρεις) φέτα καρπούζι.

Όλοι αγαπάμε τις γλυκές τούρτες, όχι μόνο για τη γεύση τους αλλά και για τη δελεαστική μορφή τους! Τι θα λέγατε όμως να βάλουμε στη διατροφή μας μια τούρτα αλλιώτικη από τις άλλες!

Τι να πρωτοπεί κανείς για το υπέροχο φρούτο της φράουλας! Συνώνυμο του πειρασμού και της πιο γλυκιάς απόλαυσης των αρχών του καλοκαιριού, συνδυάζεται με χίλιους δύο τρόπους αποτελώντας τον πιο αγαπημένο καρπό της ζαχαροπλαστικής δημιουργίας!

Το πιο μυρωδάτο πιάτο της άνοιξης φτιάχνεται στο φούρνο και ξεχειλίζει από αρώματα της πιο γλυκιάς εποχής του χρόνου! Είναι το πεντανόστιμο αρνάκι με αγκινάρες και ευωδιαστά μυρωδικά, το ιδανικότερο έδεσμα για ξεχωριστά τραπέζια, μια εναλλακτική μαγειρική πρόταση για ολόκληρη την οικογένεια.

Πάρος, μερικές δεκαετίες πριν. Τότε που εξέλιπε η πολλή συνάφεια του κόσμου, οι άνθρωποι γνώριζαν ο ένας τον άλλον με τα μικρά τους ονόματα και τα ιδιαίτερα παρωνύμιά τους.

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση.

Μια ανάσα πριν το Πάσχα! Σε λίγες ημέρες τα περισσότερα σπιτικά θα πλημμυρίσουν από λαμπριάτικα αρώματα και γεύσεις άφθονες που θα γεμίσουν τα οικογενειακά τραπέζια και θα δώσουν χαρά!

Οι παλαιότεροι στην Πάρο, θα θυμούνται σίγουρα τις παραδοσιακές νοικοκυρές να φτιάχνουν το Σάββατο του Λαζάρου τα περίφημα λαζαράκια, τα ανθρωπόμορφα δηλαδή ψωμάκια που ψήνονταν την ημέρα αυτή με αγάπη στους ξυλόφουρνους του νησιού!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos