ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (252)

Μια συνταγή ιδανική για καλοκαιρινά απογεύματα με θέα τη θάλασσα.   Οι σαρδέλες είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή ακόμη και μπίρα. Σε αυτή μάλιστα τη συνταγή, προσθέτουμε τραγανό στοιχείο, πανάροντας τα ψαράκια στη φρυγανιά και ένταση με σκόρδο, τυρί και μαϊντανό ανάμεσα σε κάθε φιλέτο. Υλικά 16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο4-5 κλωναράκια μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη1 κρόκος αυγού3 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέριΑλεύρι για όλες τις χρήσειςΗλιέλαιο για το τηγάνισμαΓια το πανάρισμα: 1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)10 φρυγανιές τριμμένες ΕκτέλεσηΦιλετάρουμε τις σαρδέλες καθαρίζοντας τα εντόσθια και αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να ετοιμάσει τα ψάρια για εσάςΑνακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το τυρί και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικάΓεμίζουμε με κουταλάκι του καφέ μία μία τις σαρδέλες και σκεπάζουμε με ένα ακόμη φιλέτοΧτυπάμε το ασπράδι αυγού και βάζουμε σε μπολ, πλάι σε άλλο όπου έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιάΠερνάμε διαδοχικά τις παντρεμένες σαρδέλες από το αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιάΒάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρέςiefimerida.gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκμέκ ψυγείου ακούς και τρελαίνεσαι! Και όταν αυτό είναι φτιαγμένο με κρουασανάκια και κρέμα μαστίχας, ε, δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε λεπτό (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η πιο διαδεδομένη ονομασία αυτής της συνταγής μπορεί να είναι φαλάφελ, αλλά εδώ στην Ελλάδα τους αποκαλούμε και πιο απλά… ρεβιθοκεφτέδες. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το να φτιάξουμε την τέλεια, αφράτη ομελέτα μπορεί να φαίνεται πολύ εύκολο αλλά πάντα οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Ανακαλύψαμε λοιπόν ένα απίστευτο κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Καλοκαίρι και μπίρα πάνε μαζί. Μάς δροσίζει ύστερα από τους ξέφρενους χορούς στο νησί, ενώ είναι η καλύτερη συνοδεία για τα μεζεδάκια στην παραλία ή για την πίτσα όταν βλέπουμε αγώνα στην τηλεόραση. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πατάτες με αυγά, ένα κλασικό φαγητό, τόσο κλασικό όσο και οι ντομάτες με αυγά, αγαπημένο όλων, χωρίς εξαιρέσεις. Ακολουθεί μια συνταγή για ελαφρώς διαφοροποιημένη. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το πεπόνι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και σχεδόν σίγουρα δεν λείπει από κανένα ελληνικό νοικοκυριό. Ωστόσο, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η αλευρόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα από την περιοχή του Ζαγορίου. Μια συνταγή για ένα χυλό που ψήνεται στο φούρνο, γίνεται στο πι και φι και γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι ταυτισμένα με το καλοκαίρι. Ενα από αυτά, αδιαμφισβήτητα, οι ντομάτες με αυγά. Η κλασική συνταγή της γιαγιάς λοιπόν... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πώς αποθηκεύω τα τρόφιμα στο ψυγείο για να συντηρηθούν σωστά; Πού μπαίνει το κάθε τι; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αυτό που γνωρίζαμε και εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα, είναι ότι οι φράουλες δεν πρέπει να πλένονται πριν την κατανάλωση τους, για να μην χαλάσουν. Τώρα, ένα νέο tip με νερό και μάλιστα ζεστό, φαίνεται ότι είναι το μυστικό για να διατηρούνται φρέσκες για περισσότερο. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos