Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - Psts.gr

Αναδιαμορφώνεται θετικά για την Ελλάδα η πορεία του τουρισμού για τους επόμενους μήνες. Η Ryanair, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε το Greek Summer ’21, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που είχε ποτέ στη χώρα μας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα, σε διώροφη κατοικία, επί της οδού Μικράς Ασίας, στη Νέα Ερυθραία.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παραπέμπουν σε σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας με τάσεις αργής αποκλιμάκωσης, ο αριθμός των διασωληνωμένων και η ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα να εκπέμπεται το μήνυμα πως πιθανώς και να μην επιτευχθεί το... «Πάσχα στο χωριό».

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, κατά την διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Άνδρου έδωσε χθες συνέντευξη στο Action24 και την εκπομπή Social Net με τον Φώτη Καρύδα, και μίλησε για το άνοιγμα του τουρισμού. 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε δυτικά της Τήλου το απόγευμα του Σαββάτου

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμώνμεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Τήλο το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ειδικότερα η δόνηση σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα δυτικά της Τήλου και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκρηκτικής συνέντευξης Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, η Άγκυρα  -όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN- έστειλε τουρκική φρεγάτα εντός της θαλάσσιας ζώνης της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, ζητώντας να αποχωρήσει  το γαλλικό ερευνητικό σκάφος «LAtalante» που πραγματοποιούσε έρευνες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπήρξε ένας εμβληματικός, προνομιακής θέσης και θέας Κοινοτικός Ξενώνας του Ε.Ο.Τ., που συνέδεσε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες την ύπαρξή του με την τουριστική ανάπτυξη της Νάουσας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δηλώσεις προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά την επίσκεψή του στην Πάρο την Παρασκευή 16 Απριλίου, συνοδεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στην Πάρο πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Απριλίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τον φετινό εορτασμό του Πάσχα.

Η ΔΙΣ στην επιστολή της κάνει προτάσεις για την λειτουργία των Ναών την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΙΣ προτείνει να γίνουν υπαίθριες ακολουθίες καθώς και η Ανάσταση στους αύλειους χώρους των Ναών.

Επίσης στην πρόταση της Εκκλησίας υπάρχει και το αίτημα για περισσότερους πιστούς ανά τετραγωνικό εντός των Ιερών Ναών με ανώτατο όριο τους 100.

Τέλος η Εκκλησία προτείνει και την αλλαγή του ωραρίου καθώς οι ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής επεκτείνονται μέχρι τις 11 και 12 το βράδυ, αλλά και η Ανάσταση μετά τις 12.

Παράλληλα, προτείνει να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε προαύλειους χώρους εκκλησιών.

Προς το παρόν, το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται ενδελεχώς. Το σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με το Open, είναι να επιτραπεί ο εκκλησιασμός σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως:

  • Self test σε ιερείς και πιστούς
  • Ένας πιστός ανά 25 τετραγωνικά μέτρα
  • Έως 50 άτομα για τους καθεδρικούς και τους μεγάλους ναούς (στο μοντέλο του περσινού Πάσχα)

Προβληματισμός για τις λιτανείες

Ωστόσο, το κύριο αντικείμενο προβληματισμού των ειδικών είναι οι λιτανείες και οι περιφορές για το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού λόγω συνωστισμού.

Με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι πιθανότατα να μην επιτραπεί η περιφορά του Επιταφίου εκτός ναού τη Μεγάλη Παρασκευή.

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Μπορεί να γίνει περιφορά γύρω από τον ναό

«Πρέπει να προχωρήσουμε με μια σαφή συνεννόηση. Μετά την εμπειρία των Χριστουγέννων έχουμε προχωρήσει με πολύ σύνεση, έχουμε σεβαστεί τα μέτρα. Ο λαός έχει πειστεί ότι πρέπει να είναι με μάσκες μέσα στους ναούς» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, λέγοντας πως δεν μπορεί να συμβεί ό,τι είχε συμβεί το προηγούμενο Πάσχα.

«Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα άτομα ανά τετραγωνικό αλλά πρέπει να αναφερθούμε κυρίως στο ωράριο. Οι ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής επεκτείνονται μέχρι τις 11 και 12. Το 9 είναι πολύ δεσμευτικό γιατί δεν μπορούμε να έχουμε διπλές ακολουθίες», πρόσθεσε μιλώντας στο Mega.

«Η περιφορά του Επιταφίου δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που γινόταν. Αυτό που μπορεί να γίνει μια σύντομη περιφορά γύρω από το ναό», είπε ο κ. Ιγνάτιος.

 

romfea.gr, cnn.gr

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos