«Ηχηρά» ονόματα χάνουν τα σπίτια τους!

07 Φεβρουάριος 2019 00:40

Πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα, πεντάστερα ξενοδοχεία και ακίνητα επωνύμων.


Οι πλειστηριασμοί που ήρθαν και... έρχονται, παίρνουν την μορφή "τσουνάμι". Ποιοι είναι οι επώνυμοι που χάνουν τα σπίτια τους και ποια η προϊστορία. Αστρονομικά τα ποσά εκκίνησης σε κάποιες περιπτώσεις.
Απ’ όλα έχει ο… κατάλογος των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται ηλεκτρονικά από σήμερα, Τετάρτη 06.02.2019, μέχρι και το τέλος του 2019. Στους 5.043 είναι οι πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα πλειστηριασμών με ημερομηνία διεξαγωγής έως το τέλος του 2019.

 

Προστασία πρώτης κατοικίας με “χοντρό” ψαλίδισμα των δόσεων για τους δανειολήπτες
Από αυτούς, οι σαράντα αφορούν σε ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ελλάδα, οι 1379 σε κατοικίες, οι 123 σε επαγγελματικούς χώρους, οι 321 σε θέσεις πάρκινγκ, οι 377 σε καταστήματα, οι 204 σε γραφεία, οι 216 σε οικόπεδα, οι 400 σε αποθήκες, οι 150 σε βιομηχανικούς χώρους, οι 291 σε αγροτεμάχια.

Από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες. Οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ανέρχονται στους 450.

Στη λίστα των πλειστηριασμών περιλαμβάνεται και πλήθος διαμερισμάτων μεσαίας ή μικρής αξίας, δηλαδή, κάτω των 100.000 ευρώ, οι κάτοχοι των οποίων, όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες, δεν έχουν ανταποκριθεί σε προσπάθειες ρύθμισης της οφειλής, καθώς και μικρά ή μεγάλα καταστήματα ή εμπορικοί χώροι.

Ανάμεσά στους πλειστηριασμούς που θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου, βρίσκονται και πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα, πεντάστερα ξενοδοχεία και ακίνητα επωνύμων.

«Στο σφυρί» συγκρότημα γραφείων του Πέτρου Μαντούβαλου, στον Πειραιά
Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής, Πέτρος Μαντούβαλος, φαίνεται να έχει μία οφειλή 50.000 ευρώ σε τράπεζα, για την οποία βγαίνουν σήμερα σε πλειστηριασμό ακίνητα ιδιοκτησίας του στο Πειραιά. Πρόκειται για οκτώ γραφεία που βρίσκονται στον έβδομο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο του Πειραιά. Συνολικά, η τιμή πρώτης προσφοράς και των οκτώ γραφείων ανέρχεται στο ποσό των 164.000 ευρώ. Τα εν λόγω ακίνητα φαίνεται να έχουν «βάρη» πολλών χιλιάδων ευρώ, προσημειώσεις και αναγκαστικές εκτελέσεις λόγω χρεών προς τράπεζα και οφειλών προς το Δημόσιο.

Σε πλειστηριασμό διαμέρισμα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στο Κολωνάκι
Σε πλειστηριασμό για χρέη σε τράπεζα βγαίνει στις 20 Φεβρουαρίου, διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας του γνωστού δικηγόρου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο e-auction, στις 20 Φεβρουαρίου, η τράπεζα εκπλειστηριάζει ακίνητο 213 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δημόκριτου, στο Κολωνάκι. Ο πλειστηριασμός γίνεται για χρέη 100.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στις 441.000 ευρώ.

Στο “σφυρί” ακίνητο της κυρίας “Leonidas” έναντι 10,5 εκατομμυρίων ευρώ
Σε πλειστηριασμό βγαίνει, στις 13 Φεβρουαρίου, μέρος της προσωπικής περιουσίας της Βασιλικής Κεστεκίδου, της Leonidas με τα ομώνυμα σοκολατάκια, από τις πιστώτριες τράπεζες. Πρόκειται για κατοικία η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας, περίπου 1280 τετραγωνικών μέτρων και είναι χτισμένη σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων, στη θέση «Άγιος Νικόλαος Λαγονησίου», στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών- Σουνίου. Το ακίνητο έχει είσοδο από την παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου, αλλά και από την παραλία. Επιπλέον, το ακίνητο διαθέτει πισίνα 230 τετραγωνικών μέτρων και γήπεδο τένις 440 τετραγωνικών.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στο ποσό των 10.527.000 ευρώ, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 450.000 ευρώ.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos