ΣΥΝΤΑΓΕΣ (133)

Οι παλαιότεροι παριανοί σίγουρα θα θυμούνται ότι τα παριανά σπιτικά ευωδίαζαν στις αρχές του φθινοπώρου από το πιο γλυκό «δώρο» της εποχής του τρύγου στο νησί!

Το ψητό ψάρι είναι μία από εκείνες τις τροφές, που κατατάσονται στις πρώτες προτιμήσεις των διαιτολόγων όταν πρόκειται για απώλεια κιλών και καύση λίπους.

Είναι από τα εδέσματα της χριστιανικής θρησκευτικής παράδοσης στα οποία ιστορικά γεγονότα, θρύλοι, θαύματα, τάματα, έθιμα και λαογραφικά στοιχεία, «συναντιούνται» στη γλυκιά του γεύση συμβολίζοντας το βάθος και τον πλούτο της ανεξάντλητης ελληνικής παράδοσης.

Αγαπημένη τηγανητή γεύση της παιδικής ηλικίας, της εκδρομής, των μαμαδίστικων αναμνήσεων, της παρέας και των οικογενειακών τραπεζιών, είναι φυσικά τα κεφτεδάκια!

Αν αποφασίσατε να βάλετε το φαγητό που περίσσεψε στο ψυγείο, διαβάστε πόσο θα αντέξει χωρίς να αλλοιωθεί, ώστε να μπορείτε να το καταναλώσετε

Βραστά κολοκυθάκια σαλάτα με αυγό.

Μια ξεχωριστή συνταγή για τσιζκέικ με ξεχωριστή αφράτη υφή και απολαυστική γεύση. Μια ιδέα που θα απογειώσει το γλυκό.

Μια συνταγή για τοματοκεφτέδες μυρωδάτους και τραγανούς για την μπίρα του καλοκαιριού.

Αν το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού, τότε μια μαργαρίτα με το κατακόκκινο φρούτο αποτελεί σίγουρα το πιο καλοκαιρινό κοκτέηλ.

Η γούνα Πάρου είναι μία παραδοσιακή συνταγή. Στην ουσία είναι ψάρι λιαστό ή λιόκαφτο, που στεγνώνει και σιγοψήνεται για αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Μέρες σαν και τη σημερινή που η ζέστη είναι έντονη, μια σπιτική λεμονάδα είναι η ιδανική επιλογή. Και η συνταγή της είναι πανεύκολη.

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι, εύκολοι και οικονομικοί! Δοκιμάστε όλοι αυτή την παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos