ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (169)

Όποιον ώριμης ηλικία άνθρωπο κι αν ρωτήσεις στην Πάρο σχετικά με το ποιό ήταν το αγαπημένο γλύκισμα των παιδικών του χρόνων θα σου πει, «μα φυσικά η ξερή μουσταλευριά!» (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αφράτοι, αρωματικοί και ιδανικοί για ένα ξεχωριστό ορεκτικό. Η συνταγή για τους μαραθοκεφτέδες είναι πανεύκολη και απολαυστική. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ζεστές, αφράτες και μοσχομυρωδάτες, οι πίτες είναι το απόλυτο comfort food, σε κάθε εποχή. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τι πιο βολικό από το να πάρεις έτοιμο τριμμένο τυράκι από το σούπερ μάρκετ για τα μακαρόνια, τα σουφλέ και τις πίτσες σου, σωστά; Τι πιο ανθυγιεινό δεν λες καλύτερα; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Όσοι έχετε πάει στην Κίμωλο δεν μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει τη λαδένια, την κατεξοχήν ελληνική πίτσα με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τη συνταγή. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο Λάμπρος Βακιάρος μαγειρεύει ένα ιδιαίτερα πληθωρικό παστίτσιο με «κιμά» λαχανικών και μια εξίσου ιδιαίτερη «μπεσαμέλ» γιαουρτιού. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, αποτελεί μια ελληνική αγαπημένη πατέντα. Μια λατρεμένη ελληνική συνταγή, με πολλές πολλές παραλλαγές. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν κοιτάξετε θα δείτε ζεστούς ανθρώπους, σπουδαία ιστορία, πανέμορφα τοπία και νόστιμες τοπικές γεύσεις. Δοκιμάστε τη μυζηθρόπιτα Πάρου, μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με έντονο άρωμα Κυκλάδων και παράδοσης! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Δραστήρια, προσηνής, χαμογελαστή και παθιασμένη με την κουζίνα, η αγαπημένη μας Παριανή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «μπαίνει» από την Δευτέρα 31 Αυγούστου στα σπίτια μας μέσω της νέας της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μια συνταγή ιδανική για καλοκαιρινά απογεύματα με θέα τη θάλασσα.   Οι σαρδέλες είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή ακόμη και μπίρα. Σε αυτή μάλιστα τη συνταγή, προσθέτουμε τραγανό στοιχείο, πανάροντας τα ψαράκια στη φρυγανιά και ένταση με σκόρδο, τυρί και μαϊντανό ανάμεσα σε κάθε φιλέτο. Υλικά 16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο4-5 κλωναράκια μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη1 κρόκος αυγού3 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέριΑλεύρι για όλες τις χρήσειςΗλιέλαιο για το τηγάνισμαΓια το πανάρισμα: 1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)10 φρυγανιές τριμμένες ΕκτέλεσηΦιλετάρουμε τις σαρδέλες καθαρίζοντας τα εντόσθια και αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να ετοιμάσει τα ψάρια για εσάςΑνακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το τυρί και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικάΓεμίζουμε με κουταλάκι του καφέ μία μία τις σαρδέλες και σκεπάζουμε με ένα ακόμη φιλέτοΧτυπάμε το ασπράδι αυγού και βάζουμε σε μπολ, πλάι σε άλλο όπου έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιάΠερνάμε διαδοχικά τις παντρεμένες σαρδέλες από το αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιάΒάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρέςiefimerida.gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκμέκ ψυγείου ακούς και τρελαίνεσαι! Και όταν αυτό είναι φτιαγμένο με κρουασανάκια και κρέμα μαστίχας, ε, δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε λεπτό (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos