ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (544)

Λαχταριστή τυρένια ομελέτα στο φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τροφαντοί, χρυσαφένιοι και μυρωδάτοι είναι οι κεφτέδες που φτιάχνονται με το αμοργιανό φάβα (στο νησί δεν λένε η φάβα, λένε το φάβα) που περισσεύει. Ένα νόστιμο μάθημα οικιακής οικονομίας. Zero waste είχαμε και στο χωριό μας. «Εάν μας περισσέψει το φάβα, το βάζουμε στο ψυγείο και το φτιάχνουμε την άλλη μέρα φαβατοκεφτέδες», μας είπε η Αμοργιανή καλομαγείρισσαΒαγγελίτσα-Ραφαέλα Ρούσσου, που μας τους έφτιαξε και μας έδωσε τη συνταγή. 15' προετοιμασία15' μαγείρεμαΣύνολο: 30' Μερίδες: 4 Υλικά 1 φλιτζ. τσαγιού φάβα έτοιμο, μαγειρεμένο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος φρέσκος μάραθος ή άνηθος 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τους φαβατοκεφτέδες σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Αδειάζουμε το όλον σε βαθύ μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος και σφιχτός χυλός.Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.Ρίχνουμε τον χυλό κουταλιά κουταλιά στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους φαβατοκεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.Τους τακτοποιούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με ξινομυζήθρα. gastronomos.gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ντοματοκεφτέδες νησιώτικοι, συνταγή που δεν λείπει από κανένα σπίτι το καλοκαίρι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το ξίδι είναι ένας πραγματικός θησαυρός στην κουζίνα μας. Αναβαθμίζει τα πιάτα και κάνει τη μαγειρική πιο εύκολη και απολαυστική. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η φριτέζα αέρος είναι ίσως η δημοφιλέστερη συσκευή της εποχής μας. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μια παραδοσιακή συνταγή που πρέπει να φτιάξετε! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το φαγητό τρέφει το σώμα και το νου, ενώ διεγείρει τις αισθήσεις. Κι αν το καλοκαίρι μοιάζει να απομακρύνεται, ο Σεπτέμβριος είναι μια ωραία ευκαιρία για να ταξιδέψετε με αφορμή τη γαστρονομία. Επιλέξτε τα νησιωτικά συμπλέγματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όπου η γκάμα των γαστρονομικών εμπειριών είναι τόσο απολαυστικά διαφορετική όσο και τα ίδια τα νησιά. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η Λούζα Μυκόνου παρασκευάζεται σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, που ήταν από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν τουριστικά, αφού ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα σας γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αυτό το πεντανόστιμο κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες, είναι μία παραδοσιακή συνταγή από τη Νάξο, που τη φτιάχνουν οι νοικοκυρές και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όταν έχουν γιορτή. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το Βολάκι είναι ένα τυρί που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του αρχοντικού τυριού από την Άνδρο, η οποία είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos