ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (535)

Οι παλαιότεροι στην Πάρο, θα θυμούνται σίγουρα τις παραδοσιακές νοικοκυρές να φτιάχνουν το Σάββατο του Λαζάρου τα περίφημα λαζαράκια, τα ανθρωπόμορφα δηλαδή ψωμάκια που ψήνονταν την ημέρα αυτή με αγάπη στους ξυλόφουρνους του νησιού! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα πιο αφράτα, γεμάτα κόρδες και φουσκωτά Πασχαλινά τσουρέκια που έχετε φτιάξει είναι αυτά. Φανταστική συνταγή βήμα βήμα. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Άλλοι τον προτιμούν με χοντρό σιμιγδάλι, άλλοι με ψιλό. Άλλοι αρτύσιμο, άλλοι νηστίσιμο, πολύ καβουρντισμένο ή λιγότερο. Άλλοι σκέτο, άλλοι με καρύδια. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κατά τη διάρκεια της νηστείας η αλήθεια είναι ότι μπορεί στον καθένα που την ακολουθεί, να λείπουν κάποιες γεύσεις. Εκτός από τα καθημερινά φαγητά, για τα οποία υπάρχουν πάρα πολλές νηστίσιμες επιλογές, καλό θα είναι που και που να φτιάχνουμε και νηστίσιμα κέικ, για να ξεγελιόμαστε! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος και το πιο τραγανό κουρκούτι, με την πιο βελούδινη και απολαυστική σκορδαλιά που φάγατε ποτέ! Μπακαλιάρος σκορδαλιά, μια παραδοσιακή, υπέροχη συνταγή! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Σουπιές στιφάδο. Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που ειδικά την περίοδο της νηστείας αντικαθιστά το κρέας στα τραπέζια μας. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η φρέσκια λεμονάδα εκτός από γευστική, είναι απίστευτα ευεργετική για τον οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και διάφορες ωφέλιμες φυτικές ενώσεις. Τώρα λοιπόν που οι ιώσεις (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υπάρχουν κάποιες συνταγές κατεξοχήν χειμωνιάτικες. Οπως η σούπα κοτόπουλο. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ένα από τα πιο θρεπτικά γλυκά είναι το ρυζόγαλο που απογειώνεται αν προσθέσετε ταχίνι. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι πρόκειται για δύο υπερτροφές – συμμάχους στη διατήρηση της καλής υγείας με ανεκτίμητα θρεπτικά συστατικά – ασπίδα ενάντια σε σοβαρές ασθένειες. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αν είστε λάτρεις του ψωμιού ή της Γαλλίας (ή και των δύο) τότε πιθανόν γνωρίζετε το όνομα Poilâne. Ένα ταπεινό αρτοποιείο που άνοιξε το 1932 σε μια ήσυχη γωνιά του ρομαντικού Saint-Germain-des-Prés του Παρισιού. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Οι γιορτές πλησιάζουν και οι συνταγές γίνονται όλο και πιο παιχνιδιάρικες. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos