ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (535)

Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται δυο φορές μέσα στη Σαρακοστή, σύμφωνα με τα έθιμα μας. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μήπως σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια μόλις βράσουν; Ε λοιπόν διαπράττεις ένα μέγα μαγειρικό «έγκλημα»! Το νεράκι αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσός» για τη μαγειρική και όχι μόνο! Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα για τη σαρακοστή και το Πάσχα είναι η Κυρά Σαρακοστή, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, η επίσημη έναρξη της οποίας είναι η Καθαρά Δευτέρα. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το τριήμερο της Αποκριάς είναι προ των πυλών και μαζί με αυτό η Καθαρά Δευτέρα και τα θεσπέσια γεύματά της! Αν λοιπόν, είσαι κι εσύ στην φάση προετοιμασίας του Σαρακοστιανού τραπεζιού και σε ενδιαφέρει φέτος να κάνεις την αλλαγή και να προσφέρεις στην οικογένειά σου έναν γευστικό αλλά ταυτόχρονα θρεπτικό Σαρακοστιανό μπουφέ, αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ζύμες υπάρχουν πολλές. Αφράτες, μαστιχωτές, τραγανές, με μαύρο αλεύρι ή με λευκό, με κίτρινο (από καλαμπόκι) ή μια μίξη όλων αυτών. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Λέγονται και μαρεγκάκια, στην Πάρο όμως είναι γνωστοί ως μπεζέδες! Πρόκειται για ένα απλούστατο, νόστιμο, κλασικό γλυκάκι που έχει ως κύρια βάση δύο ταπεινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, το ασπράδι του αυγού και τη ζάχαρη! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα μικρά γευστικά θαύματα που δημιουργούσαν οι γιαγιάδες μας και εξακολουθούν να φτιάχνουν μέχρι σήμερα οι παραδοσιακές νοικοκυρές της Πάρου, ήταν ταυτόχρονα η επιτομή της απλότητας και η αποθέωση της μαγειρικής επινοητικότητας! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πρόκειται για ένα από τα παραδοσιακότερα πιάτα της Πάρου! Ζεστή, απολαυστική και μαμαδίστικη, η ψαρόσουπα κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα της θάλασσας και μας ταξιδεύει γευστικά στις πατροπαράδοτες γεύσεις που έχουν θρέψει γενιές και γενιές νησιωτών! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες; Όλα έχουν φυσικά φανατικούς λάτρεις καθώς αποτελούν γλυκές απολαύσεις που γίνονται ανάρπαστες τις γιορτινές ημέρες! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα φοινίκια αποτελούν πατροπαράδοτο γλύκισμα των γιορτών των Χριστουγέννων που απαντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Φτιάχνονται σε διάφορες παραλλαγές, είναι ωστόσο το ίδιο νόστιμα και γευστικά καθώς κουβαλούν μαζί τους το άρωμα της παράδοσης και το μεράκι των παλαιών νοικοκυρών να "μυρίσει" ευχάριστα το σπιτικό τους τις γιορτινές ημέρες και να δώσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Όσο αυξάνει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται και οι τιμές των λεμονιών. Πολλές φορές μάλιστα αγοράζουμε πολύ περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε με αποτέλεσμα τελικά να χαλάνε και να σπαταλάμε χρήματα. Με τις παρακάτω συμβουλές όμως μπορείς να διατηρείς το αρωματικό αυτό κίτρινό φρούτο φρέσκο για πολύ παραπάνω καιρό. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos