deyap new 252

calypso new 256

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (611)

Ποιος δεν έχει γευτεί στην Πάρο τα περίφημα ξεροτήγανα! Κατάλληλα για νηστεία καθώς δεν περιέχουν αυγό αλλά και για όλες τις γιορτινές περιστάσεις, τα ξεροτήγανα είναι το γευστικό γλύκισμα που μοσχοβολά παριανή μαμαδίστικη παράδοση και φαντασία! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Δια χειρός της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό του φθινοπώρου! Υποδεχόμαστε γευστικά τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα με ένα Σεπτεμβριάτικο έδεσμα που ταιριάζει απόλυτα με την εποχή! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το ζεστό καλοκαιράκι οσονούπω μας αποχαιρετά! Κάτι τα μελτεμάκια του Αιγαίου, κάτι τα κύματα μαζικής επιστροφή από τις διακοπές και το σκηνικό στα νησιά μας φαίνεται να αλλάζει... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η κλασική χωριάτικη σπανακόπιτα με φύλλο αποτελεί για πολλούς αγαπημένο έδεσμα, κυρίως του χειμώνα. Η σπανακόπιτα όμως τρώγεται ευχάριστα και το καλοκαίρι σε μια νέα ανάλαφρη εκδοχή της! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα νησιά των Κυκλάδων φημίζονται για τα παραδοσιακά πανηγύρια τους και τα γνήσια γλέντια στα οποία ο μπάλος έχει την τιμητική του! Αλλά η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου είναι ξεχωριστή! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα στραγάλια, ο εξαιρετικός και υγιεινός αυτός ξηρός καρπός που φτιάχνεται από ρεβίθια έχει τον παραδοσιακό τρόπο προετοιμασίας του! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το καλοκαιράκι δύσκολα αντιστέκεται κανείς σε ένα ποτηράκι ούζου με πάγο! Όλοι ξέρουμε ότι το κατ΄ εξοχήν ποτό του καλοκαιριού και της παρέας πίνεται ευχάριστα όταν συνδυάζεται με νόστιμα ψαρομεζεδάκια που απογειώνουν τη γεύση του και την κάνουν να μυρίζει νησί και θάλασσα! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ποιος είπε ότι τα νόστιμα κεφτεδάκια φτιάχνονται μόνο με κιμά; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Και ποιος θα έλεγε όχι σε ένα πιάτο χυλωμένης, νόστιμης και θρεπτικής ρεβιθάδας μαγειρεμένης με λίγα απλά υλικά και «άρωμα» γνήσιας παράδοσης, καθώς το πιάτο αυτό αποτελούσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το Κυριακάτικο έδεσμα της γαστρονομικής παράδοσης της Πάρου; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Απεριόριστη μαγειρική έμπνευση προσφέρει το ελληνικό καλοκαιράκι με τα πλούσια λαχανικά του, τα αρωματικά μυρωδικά του και τα τοπικά ανά περιοχή τυριά του! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή μακαρονάδας που μοσχοβολά νησιωτική Ελλάδα! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τι θα λέγατε για ένα απολαυστικό, λαχταριστό καλοκαιρινό επιδόρπιο που έχει κάτι απ΄ τη δροσιά της Πάρου αφού νοστιμίζεται με παριανά προϊόντα; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ποιος είπε ότι οι πίτες, το νοστιμότατο αυτό παραδοσιακό έδεσμα αποτελεί πιάτο μόνο της ηπειρωτικής Ελλάδας; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos