deyap water 01

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (585)

Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Είναι μία από τις υπερτροφές που παράγει η ελληνική γη και παρέχει πλειάδα θρεπτικών συστατικών. Διόλου τυχαία την έχουν αποκαλέσει «μαύρο χρυσό». Βάλτε αυτή την πολύτιμη τροφή στην καθημερινότητά σας (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται δυο φορές μέσα στη Σαρακοστή, σύμφωνα με τα έθιμα μας. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μήπως σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια μόλις βράσουν; Ε λοιπόν διαπράττεις ένα μέγα μαγειρικό «έγκλημα»! Το νεράκι αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσός» για τη μαγειρική και όχι μόνο! Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα για τη σαρακοστή και το Πάσχα είναι η Κυρά Σαρακοστή, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, η επίσημη έναρξη της οποίας είναι η Καθαρά Δευτέρα. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το τριήμερο της Αποκριάς είναι προ των πυλών και μαζί με αυτό η Καθαρά Δευτέρα και τα θεσπέσια γεύματά της! Αν λοιπόν, είσαι κι εσύ στην φάση προετοιμασίας του Σαρακοστιανού τραπεζιού και σε ενδιαφέρει φέτος να κάνεις την αλλαγή και να προσφέρεις στην οικογένειά σου έναν γευστικό αλλά ταυτόχρονα θρεπτικό Σαρακοστιανό μπουφέ, αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ζύμες υπάρχουν πολλές. Αφράτες, μαστιχωτές, τραγανές, με μαύρο αλεύρι ή με λευκό, με κίτρινο (από καλαμπόκι) ή μια μίξη όλων αυτών. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Λέγονται και μαρεγκάκια, στην Πάρο όμως είναι γνωστοί ως μπεζέδες! Πρόκειται για ένα απλούστατο, νόστιμο, κλασικό γλυκάκι που έχει ως κύρια βάση δύο ταπεινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, το ασπράδι του αυγού και τη ζάχαρη! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα μικρά γευστικά θαύματα που δημιουργούσαν οι γιαγιάδες μας και εξακολουθούν να φτιάχνουν μέχρι σήμερα οι παραδοσιακές νοικοκυρές της Πάρου, ήταν ταυτόχρονα η επιτομή της απλότητας και η αποθέωση της μαγειρικής επινοητικότητας! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πρόκειται για ένα από τα παραδοσιακότερα πιάτα της Πάρου! Ζεστή, απολαυστική και μαμαδίστικη, η ψαρόσουπα κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα της θάλασσας και μας ταξιδεύει γευστικά στις πατροπαράδοτες γεύσεις που έχουν θρέψει γενιές και γενιές νησιωτών! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες; Όλα έχουν φυσικά φανατικούς λάτρεις καθώς αποτελούν γλυκές απολαύσεις που γίνονται ανάρπαστες τις γιορτινές ημέρες! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos