300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Το δίκτυο υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, το μεγαλύτερο διεθνώς, περνά στο στάδιο της υλοποίησης

03 Σεπτεμβρίου 2019 17:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το δίκτυο υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, το μεγαλύτερο διεθνώς, περνά στο στάδιο της υλοποίησης

test2

test2

Γιώργος Χατζημάρκος : «Εύχομαι όλοι να ζήσουν την ικανοποίηση αυτού που τήρησε την υπόσχεση του, αυτή που εγώ αισθάνομαι σήμερα»


Το πλέον φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της δημιουργίας του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα και διεθνώς, εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης, μετά από πέντε χρόνια επίπονης και κοπιώδους προσπάθειας, λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου και άλλων κωλυμάτων που τεχνηέντως δημιουργήθηκαν στην πορεία.

Ο Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι τριών εταιρειών που συνθέτουν το ανάδοχο σχήμα με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Νοτίου Αιγαίου», το οποίο προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό, υπέγραψαν σήμερα τη σύμβαση ανάδειξης αναδόχου για την αδειοδότηση 20 συνολικά υδατοδρομίων, σε 19 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το σχήμα αποτελείται από τις εταιρείες Ελληνικά Υδατοδρόμια και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της, Τάσο Γκόβα, Hellenic Seaplanes, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νίκο Χαραλάμπους και τη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Optimum Value, που εκπροσωπείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θεοφάνη Καραγιάννη.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Δρ Άγγελος Βλάχος μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και Συντονιστής του νευραλγικού έργου αδειοδότησης και ανάπτυξης του Δικτύου Υδατοδρομίων καθώς και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.
Αντικείμενο της σύμβασης ύψους 480.200,00 €, είναι η ανάδειξη αναδόχου για την Αδειοδότηση Υδατοδρομίων ΠΝΑΙ, ο οποίος αναλαμβάνει την διαδικασία του Τεχνικού Φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως για την αδειοδότηση είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα εξής νησιά: Ρόδος (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα και Ανάφη.

Το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ολοκλήρωση της υποδομής των 20 υδατοδρομίων, είναι 18 μήνες.
Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για 8 ακόμη υδατοδρόμια στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Αμοργό, των οποίων οι μελέτες είναι προχωρημένες και αναμένεται να υποβληθούν προς αδειοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη 4 υδατοδρόμια έχουν προηγηθεί αυτοτελώς σε Ίο, Τήνο, Σίφνο και Πάτμο, ενώ στο δίκτυο θα προστεθεί προσεχώς και το υδατοδρόμιο της Κω, μετά από συνεννόηση του νέου Δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά με τον Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή της Κω δεν εξεδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ενώπιον των οποίων υπεγράφη η σύμβαση, εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την εξέλιξη αυτή, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπενθύμισε ότι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο πρώτος μεγάλος και φιλόδοξος στόχος που ο ίδιος έθεσε ήδη από το ξεκίνημα της πρώτης του θητείας, τον Σεπτέμβριο του 2014.


«Τότε ήμουν μόνος μου. Δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το κλίμα το 2014. Στην πορεία, το κλίμα αντιστράφηκε τελείως και εκείνοι που με κατηγορούσαν ως αιθεροβάμονα, άρχισαν να ρωτούν γιατί τα υδατοδρόμια καθυστερούν. Άλλη μια μεγάλη ιστορία ενός project που δείχνει γιατί αυτή η χώρα βρέθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μια αισιόδοξη μέρα η σημερινή, πρωτίστως για μας τους νησιώτες, αλλά και για όλη τη χώρα. Μια μέρα που στέλνει το μήνυμα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα εάν με καθαρό μυαλό, πίστη και επιμονή υπηρετήσεις όλους τους στόχους. Χρειάστηκε να δουλέψουμε χρόνια, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε απίθανα εμπόδια. Κάποια ήταν αναμενόμενα, κάποια ήταν εντελώς παράλογα. Δεν το βάλαμε κάτω ποτέ. Τα υδροπλάνα που πετούσαν κάποτε στα νησιά μας, τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, ξένων αεροπορικών εταιρειών τότε, θα πετάξουν ξανά στο Νότιο Αιγαίο. Το δίκτυο των υδατοδρομίων που ονειρευτήκαμε θα υλοποιηθεί και μέσα σε αυτή τη θητεία θα μπορέσουμε και εμείς και οι νησιώτες και η χώρα ολόκληρη να απολαύσει μια νέα προοπτική, που για μας, στα μεγάλα νησιά, μπορεί να αποτελεί μια πρόσθετη δυνατότητα μετακίνησης, αλλά για ορισμένα νησιά είναι κάτι που θα ανατρέψει τα δεδομένα τους. Δεν θα επιτρέψω με τίποτα αυτή η ευκαιρία να χαθεί. Τα υδροπλάνα θα πετάξουν στα νησιά μας το συντομότερο δυνατόν. Εύχομαι όλοι να ζήσουν την ικανοποίηση αυτού που τήρησε την υπόσχεση του, αυτή που εγώ αισθάνομαι σήμερα».
Ο κ. Χατζημάρκος, εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη για την παρουσία του και την στήριξή του στο εγχείρημα: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο της Ρόδου, κ. Καμπουράκη, που είναι εδώ σήμερα. Η παρουσία του με κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο γιατί ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμενοι, μπορούν να δώσουν υπέροχα αποτελέσματα στην κοινωνία. Αν δεν είχε προηγηθεί η συνεννόηση με τον πρώτο βαθμό, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Η εγγύηση της συνέχισης της καλής συνεργασίας είναι η παρουσία του δημάρχου σήμερα εδώ και τον ευχαριστώ γι΄αυτό. ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια πολύ καλή εκκίνηση της αυτοδιοικητικής μου σταδιοδρομίας. Σας ευχαριστώ κ. Περιφερειάρχη γιατί προσφέρετε υπηρεσίες που αμβλύνουν τις επιπτώσεις της νησιωτικότητας και υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο στον κάτοικο του Νοτίου Αιγαίου. Εύχομαι να μπορέσουμε να δούμε σύντομα πολλούς νησιώτες να χρησιμοποιούν τα υδροπλάνα. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω γιατί μου επιφυλάξατε, στη δεύτερη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής, αυτά τα ευχάριστα νέα που αποδεικνύουν ότι με θυσίες, με επιμονή, με σοβαρότητα, με τους καλύτερους διεθνώς στο αντικείμενό τους και με την εγγύηση των πολύ σκληρών προδιαγραφών του ΤΑΙΠΕΔ, βρισκόμαστε στο τραπέζι αυτό η αφρόκρεμα των ανθρώπων που θα εγγυηθούν την επόμενη μέρα των υδροπλάνων στο Νότιο Αιγαίο, στην πιο όμορφη θάλασσα της γης».

Ο Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, δήλωσε:

«Είμαστε ευτυχείς γιατί σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες για το όλο εγχείρημα των υδροπλάνων στην Ελλάδα, καθώς στην καρδιά του Αιγαίου ξεκινάει η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας. 33 υδατοδρόμια στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αριθμός που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη που πίστεψε από την αρχή αυτό το project και με μεγάλη επιμονή και μεθοδικότητα βοήθησε να παραμείνει ζωντανό το όνειρο, έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε αυτή τη σύμβαση. Είναι μια εθνική προσπάθεια που ενωμένοι θα φέρουμε εις πέρας».

Ο κ. Γκόβας τόνισε επίσης ότι στο δίκτυο των 33 υδατοδρομίων θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας που θα καλυφθούν αποκλειστικά από μονίμους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν καταλλήλως.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους δήλωσε:
«Με την υπογραφή της σύμβασης η δημιουργία των υδατοδρομίων περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί η επιμονή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, έφερε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουν οι Μαλδίβες της Ευρώπης. Κατάφερε να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός οράματος το οποίο πιστεύουμε πως αν δεν υπήρχαν άνθρωποι όπως ο κ. Χατζημάρκος, δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί. Η Ελλάδα έχει ένα περιβάλλον το οποίο μπορεί να αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο υδροπλάνων στον κόσμο, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και για τη δημιουργία ενός καινούργιου τουριστικού προϊόντος».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optimum Value, Θεοφάνης Καραγιάννης, δήλωσε:
«Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε στην υλοποίηση αυτού του οράματος. Θα εργαστούμε με γνώμονα την ποιότητα, ούτως ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα έσοδα που θα προκύψουν και οι δυνατότητες ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο, θα είναι παρά πολύ σημαντικά».

Ο Δρ Άγγελος Βλάχος μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και Συντονιστής αδειοδότησης και ανάπτυξης του Δικτύου Υδατοδρομίων, δήλωσε:
«Σήμερα δρομολογήθηκε η διαδικασία για την αδειοδότηση του μεγαλύτερου αποθέματος από τα σχεδιαζόμενα υδατοδρόμια της χώρας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο κ. Χατζημάρκος, εδώ και χρόνια πρωτοστάτησε σε αυτό και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Το ΤΑΙΠΕΔ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή που έχει απολύτως εθνικό χαρακτήρα και από την πλευρά μας υπογραμμίζουμε το αναπτυξιακό ρόλο που θέλουμε να παίξουμε και το κοινωνικό μέρισμα που φιλοδοξούμε να δώσουμε, δίπλα στους βασικούς σκοπούς μας».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Λαική Συσπείρωση Ν.Α για την ο...
Προκηρύσσεται η κατασκευή βρεφ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε νησιά του Αιγαίου

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε νησιά τ...

14 Μαϊος 2025
Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύπρος – Οι 10 χώρες που πέρασαν

Eurovision 2025: Εκτός τελικού η Κύ...

14 Μαϊος 2025
Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ 13/05/2025: Αυτοί εί...

14 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ