Κοινή επιστολή των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού του Δήμου Ερμούπολης

04 Δεκεμβρίου 2014 20:57

Οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, "Σύρος, Ένα Βήμα Μπροστά", "Κίνηση Πολιτών Σύρου" και "Λαϊκή Συσπείρωση", συμφώνησαν και συνυπέγραψαν επιστολή

την οποία απηύθυναν στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μ. Καζαντζάκη, και κοινοποίησαν στον Δήμαρχο, Γ. Μαραγκό, που αφορά στην μορφή εισήγησης και ψήφισης των θεμάτων, καθώς και στην κοινοποίηση των εισηγήσεων στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής επιστολής.

Κυρία Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας καταθέσουμε και γραπτώς την ήδη εκπεφρασμένη σαφή και κατηγορηματική αντίθεσή μας στον τρόπο με τον οποίο επιλέγεται η εισήγηση και ψήφιση ορισμένων θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

Κρίνουμε ως δημοκρατικά αντιδεοντολογική έως απαράδεκτη την τακτική να έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλαπλά θέματα στη μορφή του ενός (τελευταίο παράδειγμα, η «αναμόρφωση του προϋπολογισμού»), συνοδευόμενα με εισηγήσεις που περιέχουν πολλά διαφορετικά σκέλη, αφαιρώντας έτσι από τους δημοτικούς συμβούλους το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής της υπερψήφιση κάποιων εξ αυτών και της καταψήφιση κάποιων άλλων, και μετατρέποντας τις ψηφοφορίες σε μία απλώς "τυπική" διαδικασία χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Επειδή κατανοούμε ότι o επιμερισμός μιας αναμόρφωσης προϋπολογισμού σε αποφάσεις ανά κωδικό δεν είναι πρακτικά εφικτός, προτείνουνε να γίνεται μια εύλογη ομαδοποίηση μέσα από την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα της πολιτικής επιλογής κατά την ψήφιση.

Επίσης, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιληφθείτε ώστε όλοι και όλες οι δημοτικοί σύμβουλοι, και όχι μόνο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, να είναι αποδέκτες εκτός των θεμάτων και των συνοδών εισηγήσεων σε ηλεκτρονική μορφή, ως ελάχιστο εχέγγυο ουσιαστικής ενημέρωσης και συμμετοχής τους, δεδομένου και του εξαιρετικά μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί από την γνωστοποίηση των εισηγήσεων έως την ημέρα συζήτησής τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Ευελπιστούμε οι προτάσεις μας να υιοθετηθούν προς όφελος της ουσιαστικότερης και δημοκρατικότερης λειτουργίας του θεσμού.

Με εκτίμηση,

Για τις παρατάξεις

Σύρος, Ένα Βήμα Μπροστά

Ανδρέας Γιαλόγλου

Κίνηση Πολιτών Σύρου

Παύλος Χρυσαφίδης

Λαϊκή Συσπείρωση

Νικόλας Καΐλης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos