ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (535)

Τα νησιά των Κυκλάδων φημίζονται για τα παραδοσιακά πανηγύρια τους και τα γνήσια γλέντια στα οποία ο μπάλος έχει την τιμητική του! Αλλά η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου είναι ξεχωριστή! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα στραγάλια, ο εξαιρετικός και υγιεινός αυτός ξηρός καρπός που φτιάχνεται από ρεβίθια έχει τον παραδοσιακό τρόπο προετοιμασίας του! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το καλοκαιράκι δύσκολα αντιστέκεται κανείς σε ένα ποτηράκι ούζου με πάγο! Όλοι ξέρουμε ότι το κατ΄ εξοχήν ποτό του καλοκαιριού και της παρέας πίνεται ευχάριστα όταν συνδυάζεται με νόστιμα ψαρομεζεδάκια που απογειώνουν τη γεύση του και την κάνουν να μυρίζει νησί και θάλασσα! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ποιος είπε ότι τα νόστιμα κεφτεδάκια φτιάχνονται μόνο με κιμά; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Και ποιος θα έλεγε όχι σε ένα πιάτο χυλωμένης, νόστιμης και θρεπτικής ρεβιθάδας μαγειρεμένης με λίγα απλά υλικά και «άρωμα» γνήσιας παράδοσης, καθώς το πιάτο αυτό αποτελούσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το Κυριακάτικο έδεσμα της γαστρονομικής παράδοσης της Πάρου; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Απεριόριστη μαγειρική έμπνευση προσφέρει το ελληνικό καλοκαιράκι με τα πλούσια λαχανικά του, τα αρωματικά μυρωδικά του και τα τοπικά ανά περιοχή τυριά του! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή μακαρονάδας που μοσχοβολά νησιωτική Ελλάδα! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τι θα λέγατε για ένα απολαυστικό, λαχταριστό καλοκαιρινό επιδόρπιο που έχει κάτι απ΄ τη δροσιά της Πάρου αφού νοστιμίζεται με παριανά προϊόντα; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ποιος είπε ότι οι πίτες, το νοστιμότατο αυτό παραδοσιακό έδεσμα αποτελεί πιάτο μόνο της ηπειρωτικής Ελλάδας; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Καλοκαιράκι και τα μποστανάκια της Πάρου είναι γεμάτα με λαχανικά εποχής μυρωδάτα και φρέσκα που μπορούν να νοστιμίσουν κάθε συνταγή, εύκολα και γρήγορα! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το μελαχρινό ήταν το καλό γλυκό που πρόσφεραν στο νησί στους γάμους και τα Χριστούγεννα. Η Τζαννέτα Σωμαρίπα, γέννημα-θρέμμα της Νάουσας στην Πάρο, ξεφυλλίζει τις παιδικές αναμνήσεις της τότε που ήταν παιδί και θυμάται: «Περιμέναμε το καΐκι από τη Χίο να φέρει τα καρύδια. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά για την συνταγή (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο 7ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας που διεξήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Σίφνο ήταν τα ¨μαγειρέματα¨. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos