Το καλοκαιράκι στη Μύκονο δεν τελειώνει τον Οκτώβρη! Κοσμοπλημμύρα παντού που θυμίζει peak καλοκαιριού!

04 Οκτωβρίου 2018 15:07

Σε τίποτα δεν θυμίζει φθινόπωρο η Μύκονος αυτή την περίοδο αν και διανύουμε τις αρχές Οκτωβρίου! Η κίνηση καλά κρατεί καθώς οι διακοπές για πολλούς φαίνεται συνεχίζονται στο νησί των Ανέμων ακάθεκτες!


Ενώ για τα περισσότερα Κυκλαδονήσια οι ρυθμοί πέφτουν μόλις μπαίνει το φθινόπωρο, στη Μύκονο φαίνεται να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο! Το λιμάνι της σφύζει από ζωή και κόσμο και ειδικά όταν υπάρχουν πολλαπλές ταυτόχρονες αφίξεις 4 – 5 κρουαζιερόπλοιων, η κίνησή του μάλλον... μοιάζει με την κίνηση του λιμανιού του Πειραιά, του μεγαλύτερου δηλαδή λιμανιού της χώρας. Πλήθος κόσμου, λεωφορείων και βαν γεμίζουν την αποβάθρα για να παραλάβουν τους πολυάριθμους τουρίστες και να τους μεταφέρουν στα καταλύματά τους τις ώρες μεγάλης αιχμής.Τα πλοία κρουαζιέρας μεγάλης συνήθως χωρητικότητας που φθάνουν αυτή την εποχή στη Μύκονο, μεταφέρουν αρκετές χιλιάδες τουριστών οι οποίοι όταν πατούν σε τέτοια μαζικότητα το νησί, δημιουργούν πραγματικό συνωστισμό στα δημοφιλή αξιοθέατά του όπως στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, στη Μικρή Βενετία και στους Ανεμόμυλους. Τα περισσότερα καταστήματα που ανοίγουν για τη θερινή σεζόν δεν έχουν κλείσει ακόμα και εξυπηρετούν την κοσμοπλημμύρα τουριστών που συνεχίζει να καταφθάνει. Μια κοσμοπλημμύρα ιδιαίτερη, διεθνούς προέλευσης προερχόμενη από τα πέρατα του κόσμου!

Πολυάριθμο μωσαϊκό τουριστών, όλων των φυλών από μακρινά μέρη του πλανήτη, συναντά κανείς να κάνουν τη βόλτα τους, να παρατηρούν τα αξιοθέατα της Χώρας, να γεμίζουν τα μαγαζιά της. Μικρογραφία του κόσμου μοιάζει η Μύκονος με τα πολυφυλετικά πλήθη της που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς της. Εποχή ιδανική για περιηγήσεις είναι για πολλούς η τωρινή, χωρίς τη ζέστη του καλοκαιριού και την παραθεριστική μαζικότητα που χαρακτηρίζει τις θερινές διακοπές.Όλο αυτό το διεθνές κοινό που προτιμά το δημοφιλές παγκοσμίως νησί της Μυκόνου, αποτελεί φυσικά ζωντανή διαφήμιση της εικόνας του στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Και όχι μόνο.

Εξαιτίας ακριβώς της κορυφαίας θέσης της Μυκόνου στο χάρτη της διεθνούς τουριστικής ζήτησης και προτίμησης, το νησί αποτελεί μοιραία και ένα είδος βιτρίνας της Ελλάδας στον έξω κόσμο. Για το λόγο αυτό, ίσως θα έπρεπε κάποια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος να έχουν προσεχθεί περισσότερο από πλευράς συντήρησης ώστε η όμορφη εικόνα που παρουσιάζουν να αναδεικνύεται περισσότερο και κυρίως να δείχνει αψεγάδιαστη από εμφανή στοιχεία παραμέλησης.

Δυστυχώς σε αρκετά σημεία της Χώρας, μέσα στα σοκάκια, στους Ανεμόμυλους αλλά και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος, συναντά κανείς εικόνες που μαρτυρούν μη προσεγμένη και επαρκή φροντίδα των δημόσιων κυρίως χώρων. Οι εικόνες αυτές, δεν αρμόζουν φυσικά στο νησί – ναυαρχίδα του τουρισμού στο Αιγαίο το οποίο βεβαίως, αποτελεί ταυτόχρονα προμετωπίδα φήμης για ολόκληρο το σύμπλεγμα των Κυκλάδων αλλά και την Ελλάδα συνολικότερα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos